Fiets verzekeren ? altijd doen !

Dat het belangrijk is om uw elektrische fiets goed te verzekeren blijkt uit recente cijfers: 1 op de 10 nieuw gekochte elektrische fietsen wordt helaas gestolen.
Om uw fiets met een gerust hart in de stad, of bij uw werk te stallen raden wij daarom altijd een Casco dekking aan. Deze kunt u tegenwoordig afsluiten voor 1, 3 of 5 jaar en kunt u per maand, jaar of in 1x betalen.

bereken hier uw premie:


                                                     


Wat te doen bij diefstal of schade.

Diefstal, wat nu?
Als uw afgesloten elektrische fiets gestolen is dan meldt u zich, tezamen met het originele proces verbaal en de twee originele sleutels, aankoopbewijs en verzekeringspolis bij ons in de winkel. Daar helpen we u met de schademelding richting verzekerig. Zodra de verzekering deze goed keurt ontvangt u van ons een nieuwe, gelijkwaardige elektrische fiets.

Schade, wat nu?
Indien u eigen schade heeft aan uw elektrische  fiets meldt u zich in onze werkplaats. Hier zal een schadetaxatie gemaakt worden van uw fiets. Deze taxatie kost € 75,- Zodra u er voor kiest om de schade te laten repareren al dan niet (bij totaal verlies) een nieuwe fiets uit te zoeken krijgt u deze van ons terug.

Zodra uw fiets niet meer te herstellen is ontvangt u een nieuwe gelijkwaardige elektrische fiets.

gevolg!
Na een vergoeding wegens diefstal of totaal verlies vervalt de verzekering automatisch. Hierdoor doet u gelijk afstand van de desbetreffende fiets. Deze zal dan behoren aan de verzekeringsmaatschappij. Zodra u uw fiets weer ergens tegen komt dient u deze te laten staan. Echter is het wel raadzaam de politie te waarschuwen in deze situaties.

Fiets niet op slot?
Stond de fiets niet op slot, maar is de fiets wel verzekerd. Doe altijd aangifte van diefstal bij de politie. tegenwoordig worden er steeds meer fietsen terug gevonden doordat de politie meer werk maakt van fietsendiefstal door middel van de lokfiets. Geef het ook altijd door bij uw dealer en bij uw verzekeringsmaatschappij. Alle gestolen fietsen worden geregistreerd in het fietsen diefstal register. Hierin kunt u ook altijd een status controleren als u een occasion wilt kopen.