Alles over display's

Het display is het belangrijkste instrument om informatie over je elektrische fiets te bekijken. De displays van E-bikes verschillen in functionaliteiten en mogelijkheden. Wat een display kan weergeven is ook afhankelijk van het systeem. Intelligentere systemen kunnen meer informatie weergeven dan eenvoudigere systemen.

Display emotion Display emotion Display ion Display bosch
Bedieningsdisplay LED-display HD-display Bosch display

Bedieningsdisplay met LED indicatoren

Een display met LED indicatoren zijn vaak te vinden op eenvoudige systemen. De vullingsgraad van de accu wordt weergegeven, het trapbekrachtigingsniveau wordt getoond en is via het display gemakkelijk aan te passen.

Led-display

Op deze nieuwe led-display met geïntegreerde stuurbediening kun je gemakkelijk allerlei informatie aflezen. Bijvoorbeeld je gereden snelheid en hoe vol je accu nog is. Je kunt zien wanneer jouw accu leeg is en weer opgeladen moet worden. De stuurbediening zorgt ervoor dat het display gemakkelijk en veilig te bedienen is vanaf het handvat. Het led-display zit op de iets betere modellen.

HD-display

Duidelijk afleesbaar HD display met meer dan 15 functies. Zo zie je snel hoe ver je al hebt gefietst, de snelheid, de actieradius, de ondersteuningsstand, de tijd en de temperatuur. Het display en de verlichting van de fiets zijn gemakkelijk vanaf het stuur te bedienen. Tenslotte geeft het display jou extra bescherming tegen diefstal doordat het afneembaar is en de fiets geen ondersteuning geeft zonder display. Het HD-display is te vinden op alle e-bikes met ION techniek.

Bosch LCD-display: extra opties

Het afneembare display van Bosch voorziet je van veel nuttige informatie en is bijzonder goed af te lezen. Het display geeft informatie over de gefietste afstand, rijtijd, het huidige vermogen en de gemiddelde snelheid. Het display is gemakkelijk en veilig te bedienen doordat er gebruik wordt gemaakt van een praktische bedieningsunit bij het handvat. Het Bosch display biedt een aantal extra functies met bijvoorbeeld een USB-ingang. Dit is handig, omdat daardoor je navigatie, smartphone of ander apparaat kunt opladen terwijl je fietst.

Bosch nyon

Bosch komt binnenkort met de nieuwe Nyon computer druk op de volgende link voor alle functie's van deze all in one computer http://www.bosch-ebike.de/de/produkte_neu/nyon/nyon__portal_und_apps.php Deze computer kan gemonteerd worden in combinatie met alle nieuwe Active en Performance motoren vanaf 2014.

Stuurbediening

Bij het bedienen van je fiets wil je natuurlijk niet altijd je handen van het stuur halen. Het is daarom handig en veilig als je jouw fiets vanaf het stuur kan bedienen. Bij alle elektische fietsen, naast displays, voorzien van goede stuurbediening.

Ion bediening Bosch bediening Emotion bediening
E-motion en ION® stuurbediening Bosch stuurbediening E-motion bedieningsdisplay