Alles wat je altijd moet weten over e-bikes

Fietsen

Gezond

Meer dan 650.000 Nederlanders doen het nu al. Elektrisch fietsen. Met de dag worden dat er meer: van elke zes nieuw gekochte fietsen is er tenminste een elektrisch. De ondersteuning maakt voor veel mensen net even het verschil.
Ze kiezen steeds vaker voor de fiets als vervoermiddel en fietsen per rit verder. Dat is goed voor hart en bloedvaten en de algemene conditie. Filerijden en eindeloos een parkeerplek zoeken zijn verleden tijd. Dat scheelt vast veel stress. Lange fietstochten en mooie fietsvakanties zijn nu onder handbereik.

Voor iedereen die sportief bezig wil zijn is er nu ook de elektrische mountainbike, vooral als je nog meer uitdaging zoekt.

Milieuvriendelijk

Er is nóg een winnaar: het milieu.
Vergeleken met een auto is de elektrische fiets opvallend schoon en energiezuinig.
Bij korte afstanden is de winst het grootst: een elektrische fietsrit naar de supermarkt belast het milieu 50 keer minder dan wanneer u daar ’even’ de auto voor zou pakken. Bovendien produceert een elektrische fiets geen herrie en geen uitlaatgassen.
Volledig ‘schoon’ of klimaatneutraal is de elektrische fiets niet: de stroom uit de accu moet natuurlijk worden opgewekt. Wat wel gezegd kan worden, is dat de elektrische fiets per afgelegde kilometer 200 keer minder CO 2-emissie veroorzaakt dan een auto uit de middenklasse.

Goed om te weten

  • Uitgebreidere tochtjes gaan net zo makkelijk. Een accu geeft gedurende de hele rit een duwtje in de rug.
  • Zorg voor de juiste bandenspanning voor een optimale actieradius.
  • ‘Zuinig’ schakelen: wegrijden in een lagere versnelling met een beetje bijtrappen. En pas opschakelen als de vaart er een beetje in zit.

Accu leeg?

Elk stopcontact in Nederland is in principe een oplaadpunt!
vergeet alleen uw oplader niet mee te nemen, tijden een lange fietstocht. Bijna elk restaurant zal u een stopcontact aanbieden terwijl u van een kopje koffie of lunch geniet. 

Hieronder hebben wij alles wat je wilt weten over elektrische fietsen/ebikes in verschillende rubrieken samengevat.